Anne af Jochnick

Anne tror starkt på vår inre kraft och att vi kan läka genom olika uttryck, både från barndomen och uppåt i livet. Måleriet för Anne är levande och lekfullt. Hon målar utifrån hennes vardag, erfarenheter och minnen som kommer upp och ombildas i färg, till något nytt. Bilden kommunicerar hela tiden med Anne och inte tvärtom, därför blir det många tankar i huvudet samtidigt för henne. Hon kan bli väldigt fäst och har svårt att släppa.

 

”Mitt sökande bringar i sanning, ingen klarhet varken ur dunklet eller det starkaste ljuset, men det är det mest sinnliga jag vet”

 

Anne använder mycket färg och jobbar mest med händer och knivar. Hon blandar alla material, såsom akryl, olja, kritor, spray och tidningar och hon föredrar att jobba med större dukar. Bilden växer och ändras hela tiden, men den har alltid ett tydligt slut.  I sina målningar skriver hon gärna in ord som kommer till henne naturligt. Man kan säga att Anne berättar i former, vardagens alla små mirakel, stora som små. Livet i sig är ett mirakel. En naturkraft. En gåva.

Anne arbetar från både Stockholm och Norrland.