Jenny Grant

Jenny skapar sin energifyllda konst i en spännande process där bilderna växer fram medan hon målar. Hon arbetar med mixed media; akryl, papper, tyg, vax, bläck, oljekritor, kol mm. Med lager på lager skapar hon ett stort djup och mycket detaljer. Hennes konst skapar ofta känslor av lugn även fast de är färgstarka och fulla av energi. När Jenny skapar är det som i en dialog med tavlan och ofta resulterar denna dialog i ett budskap eller en insikt. Jenny delar sällan denna insikt med betraktaren utan låter betraktaren själv föra denna dialog för att i sina egna känslor och tolkningar hitta egna budskap.


Jenny har sin stora ateljé norr om Stockholm. Där ställer hon ut sin konst och håller målar-workshops för både privatpersoner och företag. Att våga skapa och vara kreativ, att släppa alla krav på resultat och att stänga av för all kritik är Jennys motto. Jenny håller även kurser on-line där hon har inspirerat tusentals människor i över 30 länder.


Jennys konst finns representerad på många platser i världen och hon har haft utställningar i både Sverige och utomlands. Jenny målar på beställning både på canvas och direkt på vägg. Hon målar även live vid olika events.