Josefina Wendel Carlsson

Josefina arbetar professionellt med konsten sedan flera år tillbaka och har sin ateljé norr om Stockholm. Sedan 2004 driver hon firman FinaDesign där hon har måleri inom olja och akvarell som främsta fokus.


Hennes formspråk har sin grund i lekfullhet och surrealism och hon hämtar sin inspiration från naturen, men kanske med ett lite rebelliskt sätt att se på den. Det finns inga rätt eller fel, måsten eller krav - bara glädje i skapandets kraft. Inspirationen finns inte bara i naturen utan kan finnas i både musik, mode och subkulturer och det är precis det som gör det så spännande med konst. Man vet aldrig var man hamnar!


Josefina målar både figurativt och en del abstrakt och hon vill tro att alla hennes verk har starka egon. De är självständiga med styrka i sin individualitet.  Men det hon hoppas är också att betraktaren ser ödmjukhet och ett sinne för humor.


Hennes konst finns representerad på både privata och statliga företag och hos samlare ibland annat Sverige, USA, Thailand och Saudi.