P-A Sandström

P-A Sandström

P-A är en erfaren konstnär med mer än 20 års erfarenhet i yrket. Han bor i Falköping där han driver ett galleri där han ständigt visar upp sin egen konst. Hans konst har en bred publik, och han har samarbeten med många gallerier runt om i Sverige, samt har gjort utställningar i Europa, USA och Mexiko.


Han arbetar främst med rakubränd keramik och sandgjutet glas, med fokus på ansikten. Han vill förmedla en känsla av lugn och trygghet i sina konstverk. P-A har en stor kärlek för materialen och teknikerna han arbetar i och utforskar ständigt nya möjligheter att använda sig av dom. Under många år har han arbetat fram sitt eget formspråk, där ett uttryck av lugn, värme och samhörighet står i centrum.


P-A har mottagit många utmärkelser för sin konst och köpts av ett stort antal konstsamlare över hela världen. Hans konstverk har också varit med i många stora utställningar, både i Sverige och internationellt och har fått stor uppmärksamhet från konstintresserade runt om i världen.


Utbildad på Helliden School of Art, Sweden


Raku är benämningen på en keramisk brännteknik som har sitt ursprung i Japan sedan 1500 talet och tekniken nådde Europa först under mitten av 1900 talet. Modern raku går till på så sätt att de i förväg brända keramiska föremålen glaseras och ställs in i en ugn, som värms upp till ca 1000 grader. Sedan tas ut dom ur ugnen, medan de fortfarande är rödglödande. Ursprungligen lät man bara föremålen svalna, varefter de användes vid de teceremonier, som var förbundna med raku-tekniken.


Skulpturer i stengods / raku