Utställning 3-28 november 2020
Vernissage lördag 7 november, kl 11-16

Camilla Lundén

Camilla Lundén

Camilla är konstnär och skådespelare. 


Camilla Lundén har på kort tid gjort sig ett namn som en konstnär att hålla ögonen på. Hon har medverkat i ett flertal utställningar både i Sverige och Italien. Camilla har visat sina målningar både i Florens och i den lilla pittoreska och galleritäta staden Pietrasanta. Just nu håller hon på att planera  nästa års utställningar. 

 

Med sina nakna och färgsprakande kvinnokroppar och uttrycksfulla kvinnoansikten fångar hon mångas intresse.

Hon låter sina målningar växa fram och de får utvecklas i sin egen takt utifrån hennes visioner och känslor. En process som inte går att stressa eller tvinga fram. Till exempel kan en ide uppstå från en blomma i naturen eller av en spegelbild i en vattenpöl. Hon tänker och formar bilden inom sig. När tiden är inne börjar hon måla motivet. Kanske ställer hon undan den en stund medans hon arbetar med en annan målning, för att senare ta fram den igen för att måla klart den med färg, kropp och själ. Ibland när sinnesstämningen tar över kan hon blunda och måla och låta känslan flöda ut ur hennes händer och över till duken. Från Camillas perspektiv har målningarna ett budskap, men det står betraktaren fritt att tolka in sina egna tankar och känslor. Camilla vill med sina målningar höja kvinnan, uppskatta henne, ge henne styrka. Hon vill med sina djärva färger och former ta plats! Att måla är att utelämna sig själv, samtidigt som man måste kontrollera sig, beskriver Camilla sitt konstnärskap.

 

Camilla är född 1967 och uppvuxen i Täby, Stockholm. Idag bor hon med sin son i Stockholm. Hon har tidigare gjort karriär som skådespelerska och guldbaggenominerades 1997 för för sin huvudroll i Spring för livet.