Gunilla Mann

Pågående utställning t.o.m. 28 februari 2022

Hennes målningar, litografier och gouacher har kallats både koloristiska pärlor och folklivsskildringar. Hon är känd för sin egen naivistiskt berättande stil präglad av stor detaljrikedom.


Bland de många uppdragen genom åren kan särskilt nämnas: Årets julkonstnär för Systembolaget med utsmyckning av landets 800 butiker (1992), oljemålningen ”Göteborg, mitt hjärtas stad” till fondvägg i nya Göteborgsoperan (1994), litografiupplaga till VM i friidrott i Göteborg (1995), jubileumsoljemålning till fondvägg i Folkets Hus i Stockholm (1998), litografiupplaga till Stadsfastigheter i Malmö (1999), litografiupplagor till KF:s tidning MerSmak (2002), oljemålning till Cityjakten i Stockholms prisutdelning (2003), litografiupplagor till Ljungby konst- och kulturnämnd (2004) och litografiupplaga till Akademiska Föreningens Bostäder i Lund (2005).


Gunilla Manns stora oljemålning ”Framtidsstaden” hänger sedan 2008 i Malmö stadshus och vintern 2009 förvärvade Lundbergsföretagen AB oljemålningen ”Norrköping staden vid strömmen”. 2010 har Gunilla gjort en stor oljemålning ” Sommarliv i Limhamn” som också har blivit en litografi. Dessutom finns en litografi ”Min sommar i Bjärred” inspirerad av hennes oljemålning från Bjärred. Under 2011 färdigställdes den stora monumentala landskapsmålningen ”Blekinge Sveriges trädgård och en oljemålning med namnet ”Livslust i Lomma”. Båda dessa har Gunilla också arbetat fram som litografier.

Handelsanställdas förbund beställde en stor oljemålning (200 x 100 cm) till deras huvudkontor i Stockholm som blev klar 2013. Gunilla har också fortlöpande ett stort antal privata uppdrag. Under våren 2014 färdigställdes oljemålningen över Höllviken och nu pågår arbetet med litografin.


Gunilla Mann har haft ett 80-tal separatutställningar över hela landet, bl a i Nässjö Kulturhus, i Örnsköldsviks Museum, i Klockaregården i Tällberg och i Höörs museum. Utomlands har Gunilla ställt ut i bl a Bukarest, Chicago, Minneapolis, Seattle, Bryssel, Köpenhamn och senast i Hamburg och Berlin.

Musikfest på Strandvägen, Gunilla Mann

Gunilla Mann är född och uppvuxen

i Göteborg. Hon utbildade sig vid

Slöjdföreningen 1962-67 och vid

Börge Hovedskous Målarskola

1968-72.


Sedan många år tillbaka delar

Gunilla sin tid mellan Rörum på

det fagra Österlen där hon har sin

stora permanenta utställningshall

och ateljé, det alltid myllrande Söder

i Stockholm och Glasrikets Kosta.

Hon har därutöver en permanent

ateljé och utställning i Malmö.

Gunilla Mann