Frank Olsson

Frank är född 1954 och boende och verksam i Stockholm.

 

Utbildning: Kvällsstudier vid Konstfack under 70-talet och diverse studiecirklar i måleri, grafik och skulptur.


Frank har alltid målat mycket, så långt tillbaka han kan minnas. Det har varit en spännande och utmanande ”målarresa” där mycket har hänt och förändrats under resans gång. Idag varvar han måleri med skulptur, det ger inspiration i båda riktningar.

Utmaningen för Frank har alltid varit att prova nya idéer och materiel, vara öppen för nya möjligheter. En rörlighet – alltid framåt – aldrig stanna – men på samma gång en balans. Skulpturer kom in senare i hans skapande. De har också bidragit mycket för måleriet och hans utveckling. Skulpturer i lera, som sedan blir brons, stål, glas, betong eller något annat materiel. Ofta med kvinnan som motiv. Enkla sensuella linjer med strama grafiska reliefer där skuggorna får skapa färgerna. Inga krusiduller – känslan är det väsentliga.

 

Franks första utställning var på Galleri Art Ide 1978 i Stockholm. Han har sedan dess kontinuerligt haft utställningar i Sverige och utomlands. Idag dryga 40 år senare finns hans verk spridda på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige och runt om i världen.Doina Enos