September 2016

Cecilia Broryd Lönnegren

Cecilia Broryd Lönnegren

Min farfar var en kämpande konstnär i Kalmar på 1930-talet. Min pappa hade talangen men ville skapa sig ett ekonomiskt tryggare liv.


Hela min uppväxt i Småland präglades av uppfattningen att konst och musik behövs för att leva, men det är inte det man lever av.


Jag valde en akademisk karriär i Stockholm och tänkte aldrig att det fanns ett alternativ.


2008 började jag måla som ett sätt att hitta energi och inspiration vid sidan av kontorstillvaro och familjeliv. Det var som att hitta hem. Jag hade min första separatutställning 2010, på Nacka Stentryckeri i Finntorp. Den följdes av fler. Strax innan min pappa gick bort sommaren 2011 ringde han upp mig och sa beslutsamt "Cecilia, du måste lyssna på hjärtat. Bli konstnär. Bli vad du behöver bli."


Måleriet har brett ut sig mer och mer och den 1 oktober 2016 tar jag steget fullt ut och blir konstnär på heltid. Äntligen ska jag slippa säga nej till beställningar, utställningar och evenemang på grund av tidsbrist. Jag är så tacksam för alla som tycker om det jag skapar och bidrar till att jag får ta vid efter min farfar och lyssna på mitt hjärta.